Report

Překonání Gravitace 2014

Mrknout na to!
leták

Adrenalinová show Překonání Gravitace pod vedením Marka Hořavy.

První ročník akce Překonání Gravitace proběhl 27. září 2014 v rámci akce Svatováclavské Slavnosti. Tam vystoupili kapely jako je Divokej Bill, Walda Gang, Václav Neckář a Jaroslav Uhlíř. A bylo se na co dívat. V prostorách výstaviště vyrostly mobilní překážky, kde své umění představili nejlepší čeští freestylisti.

Diváci si v průběhu dne vychutnávali grilované speciality, ale také hned 40 druhů piv z 12 pivovarů.  Pozornost přilákali bikeři a show rozjeli ve velkém. Boj o překonání gravitace zdolávalo hned 12 jezdců. Show odstartoval vícemistr Polské republiky a zároveň mistr České republiky v kategorii expert, člen týmu Anomalous Adam Pekař. Po něm následovala exhibice Marka Hořavy, který se pokusil překonat rekord v přeskoku přes 12 lidí.

Sklidil velký úspěch a podařilo se mu úspěšně přeskočit bez jakékoliv překážky hned 14 lidí a tím si připsal svůj nový rekord. „Je to šílenec, když jsem to viděl, tak mi projel mráz po zádech. Mohlo se cokoliv stát a nevyšlo by to,“ gratuluje Ondřej Duba.

Aby toho nebylo málo, tak ostatní jezdci se začali prohánět na mobilních rampách a salta byly v pořadníku hned na úvod. Salto na bruslích přes celý funbox odjel prostějovský jezdec Jan Pospíšil. Nejlepším jezdcem v mobilním parku na BMX se stal Ondra Šléz z Vysokého Mýta.

Video report